Διάδοση της ελληνικής πεζογραφίας…

Η διάδοση της ελληνικής πεζογραφίας μέσω του εκπαιδευτικού δράματος και θεάτρου

Το Εργαστήρι θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου, με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, οργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο επιμόρφωσης με θέμα “Η διάδοση της ελληνικής πεζογραφίας μέσω του εκπαιδευτικού δράματος και θεάτρου”, για όσους δραστηριοποιούνται εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά σε ομάδες παιδιών και εφήβων.

Δείτε εδώ την αφίσα του προγράμματος.

Εισηγήτρια: Πέγκυ Στεφανίδου, εκπαιδευτικός θεάτρου, ΜΑ in Drama in Education, ιδρύτρια Εργαστηρίου.

Το σεμινάριο θα γίνει μέσω της πλατφόρμας του zoom.

Από 15 Νοεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου, κάθε Δευτέρα 19.00-21.00.
Eιδική μειωμένη τιμή: 50 ευρώ.

Το σεμινάριο διάρκειας 12 ωρών θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας του zoom και απευθύνεται στο ευρύτερο δυναμικό της εκπαιδευτικής κοινότητας από όλη την Ελλάδα αλλά και την ομογένεια.
Αφορά όσους έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν σεμινάρια με εισηγητρία την Πέγκυ Στεφανίδου, αλλά και όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν για πρώτη φορά.


Η Πέγκυ Στεφανίδου, αναφερόμενη στο συγκεκριμένο σεμινάριο:

«Μπορεί», λέει ύστερα από λίγο κι ο καπετάνιος. Βάζει το μεγάλο και βαρύ του χέρι χαϊδευτικά πάνω στο κεφάλι του Αντρέα και ξαναλέει: «Μπορεί! Τούτη η ζωή, μα το Θεό, δεν ξέρει κανείς, μαθές, πότε είναι παραμύθι και πότε είναι αληθινή… Ναι, μα το Θεό».

Με αφορμή το έργο του Στρατή Μυριβήλη «ο Αργοναύτης» θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις και να διατυπώσουμε καινούργιες ερωτήσεις:

  • Πώς συνδέεται το εκπαιδευτικό δράμα με την ελληνική πεζογραφία και συγκεκριμένα με το μυθιστόρημα όπως εμφανίζεται στην λεγόμενη Γενιά του ’30;
  • Μπορούμε να κινητοποιήσουμε το ενδιαφέρον για την ανάγνωση και την εμβάθυνση σε ένα μυθιστόρημα μέσα στην σχολική τάξη ή στην βιβλιοθήκη αξιοποιώντας την φιλοσοφία και τις τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος;
  • Με ποιούς τρόπους μπορούμε να φέρουμε «ζωντανά» και «δραματικά» το κείμενο, τα λόγια του συγγραφέα, μέσα στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία;
  • Τί μπορούμε να κάνουμε μέσα στο συγκεκριμένο σεμινάριο ώστε πρώτα εμείς να εμπλακούμε σε μια τέτοια εμπειρία ; Ώστε πρώτα εμείς να μπούμε μέσα στην ιστορία και να την διερευνήσουμε με τους τρόπους του εκπαιδευτικού δράματος;
  • Πώς θα καταφέρουμε στις τελευταίες μας συναντήσεις να σχεδιάσουμε παρέα τις δικές μας εκπαιδευτικές δράσεις και να τις αξιολογήσουμε μέσα στην ασφαλή ομάδα του σεμιναρίου μας;Για πληροφορίες και εγγραφές:
Ωράριο Γραμματείας (μόνο τηλεφωνικά):
Τρίτη – Πέμπτη
, 11:00-2:00 και Παρασκευή, 6:00-9:00.
σταθερό: 210 3249829
κινητό: 6977843378
email: info@ergastiritheatroukalogeropoulou.com
Οι κρατήσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.