Σεμινάριο σχεδιασμού και διδασκαλίας εκπαιδευτικού δράματος…

Σεμινάριο σχεδιασμού και διδασκαλίας εκπαιδευτικού δράματος…

…με δυνατότητα διδασκαλίας στις ομάδες παιδιών και εφήβων του Εργαστηρίου.

Ξεκινάμε τη νέα χρονιά με το σεμινάριο δια ζώσης από την Πέγκυ Στεφανίδου.

Δείτε εδώ την αφίσα του προγράμματος.

Είναι πολύ σημαντικό που θα έχουμε την δυνατότητα μετά από τόσο καιρό ‘σε απόσταση’, να εργαστούμε από κοντά σε ένα σεμινάριο με ιδιαίτερο και απαιτητικό στόχο. Θα προσπαθήσουμε μέσα σε αυτό να ανακαλύψουμε μαζί τις δυνατότητες και τους τρόπους ώστε να σχεδιάσουμε μαθήματα εκπαιδευτικού δράματος. Θα ακολουθήσουμε την διαδρομή από την φιλοσοφία του εκπαιδευτικού δράματος προς την τάξη, προς την διδασκαλία των δικών μας σχεδιασμών.

Στόχος είναι να ανακαλύψουμε τις αρχές σχεδιασμού στο Δράμα, όπως αυτές προκύπτουν από την θεωρία και γίνονται εργαλεία στα χέρια και την σκέψη. Μαζί θα ψάξουμε μέσα σε ιστορίες και θα δουλέψουμε ώστε στο τέλος εκείνης της εβδομάδας να έχουν όλοι καταλήξει στην πραγματοποίηση του δικού τους σχεδίου μαθήματος. Όσοι το επιθυμούν —και πάντα με την δική μου υποστήριξη— θα έχουν την ευκαιρία να διδάξουν αυτό που προετοίμασαν στις ομάδες παιδιών και εφήβων του Εργαστηρίου μας. Και φυσικά θα έχουμε και μια συνάντηση αποτίμησης και αξιολόγησης.

Το εκπαιδευτικό δράμα ξεκινά και καταλήγει στις πράξεις των ανθρώπων μέσα στις ιστορίες. Και αυτή η ευκαιρία, του να κάνουμε πράξεις όσα ξέρουμε και δεν ξέρουμε ακόμα, με συναρπάζει και με προκαλεί. Κυρίως γιατί θα το κάνουμε μαζί…

Πέγκυ Στεφανίδου,
Εκπαιδευτικός θεάτρου (ΜΑ in Drama in Education)
Ιδρύτρια του Εργαστηρίου

Το σεμινάριο θα γίνει δια ζώσης. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Aπευθύνεται σε όσους έχουν παρακολουθήσει έστω και ένα πλήρες σεμινάριο από την Πέγκυ Στεφανίδου (είτε διαδικτυακά, είτε δια ζώσης) στα πλαίσια των επιμορφωτικών σεμιναρίων του Εργαστηρίου.

Ημέρες & ώρες διεξαγωγής σεμιναρίου:

Από Δευτέρα 07/02/2022 έως Πέμπτη 10/02/2022, 18.00-21.00, και Κυριακή 13/02/2022, 11:00-14:00..
Οι παρακολουθήσεις και οι διδασκαλίες στις ομάδες παιδιών και εφήβων του Εργαστηρίου θα γίνουν Παρασκευή 11/2 και Σάββατο 12/2.
Κόστος: 220 ευρώ.

Για πληροφορίες και εγγραφές:
Ωράριο Γραμματείας (μόνο τηλεφωνικά):
Τρίτη – Πέμπτη
, 11:00-2:00 και Παρασκευή, 6:00-9:00.
σταθερό: 210 3249829
κινητό: 6977843378
email: info@ergastiritheatroukalogeropoulou.com
Οι κρατήσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.