Σεμινάριο Εκπαιδευτικό Δράμα και Μυθολογία

Διαδικτυακό σεμινάριο Εκπαιδευτικό Δράμα και Μυθολογία: Η Αρπαγή της Ευρώπης

από την Πέγκυ Στεφανίδου, Εκπαιδευτικός θεάτρου (ΜΑ in Drama in Education), Ιδρύτρια του Εργαστηρίου.

Δείτε εδώ την αφίσα του προγράμματος.

Από 04/10 έως 08/11/2022
Κάθε Τρίτη, 19.00-21.00
Σύνολο: 12 ώρες
Κόστος: 80 ευρώ

Ο μύθος δεν υπάρχει μόνο για να ερμηνεύονται διαμέσου αυτού κοινωνικά και ψυχολογικά φαινόμενα. Αποτελεί ο ίδιος μιαν αξία αυτή καθ’ αυτήν. Δεν ενδιαφέρει τόσο ως τεκμήριο όσο ως ουσία. Αποτελεί μια βασική στάση της ανθρώπινης συνείδησης η οποία τον γεννά για την πλήρωση και την ολοκλήρωσή της. Όχι μόνο για τον πρωτόγονο άνθρωπο, όπου ο μύθος καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρο τον ορίζοντα, αλλά και μέσα στον πιο εξελιγμένο άνθρωπο, πέρα από τον χώρα που κάθε φορά καταλαμβάνει ο συστηματικός επιστημονικός λόγος, εκτείνεται πάντα ο χώρος του μύθου

Εισαγωγή στην μυθική σκέψη του ανθρώπου (Κ.Τσάτσος),
Ελληνική Μυθολογία, Εκδοτική Αθηνών

Με αφορμή και όχημα τον μύθο της Αρπαγής της Ευρώπης θα προσπαθήσουμε να χαρτογραφήσουμε τον «χώρο του μύθου» μέσα στην σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα. Θα εντοπίσουμε μέσα από την φιλοσοφία του εκπαιδευτικού δράματος πώς ο μύθος γίνεται αναγκαιότητα του ανθρώπινου είδους και με ποιούς τρόπους μπορεί σήμερα να ανοίξει δρόμους προς την διαμόρφωση του προσωπικού και κοινωνικού εαυτού των παιδιών και των νέων ακριβώς γιατί διατηρεί ανέπαφη την ουσία του, την αυτοτέλεια του.

Θα έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε και να εμβαθύνουμε σε έναν σχεδιασμό εκπαιδευτικού δράματος, να ανακαλύψουμε δρώντας και δοκιμάζοντας ενώ ταυτόχρονα θα γνωρίσουμε τα θεωρητικά εργαλεία κα του εκπαιδευτικού δράματος και θεάτρου. Παράλληλος στόχος είναι να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε και να εμπνεύσουμε τους συμμετέχοντες ώστε μέσα στον κύκλο των συναντήσεων μας να αποπειραθούν τα δικά τους σχέδια μαθήματος εκπαιδευτικού δράματος αντλώντας από τις πηγές της ελληνικής μυθολογίας.
Πέγκυ ΣτεφανίδουΕκπαιδευτικός θεάτρου (ΜΑ in Drama in Education)
Ιδρύτρια του Εργαστηρίου


Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας του zoom. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, θεατρολόγους, ηθοποιούς, βιβλιοθηκονόμους και σε όσους δραστηριοποιούνται εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά σε ομάδες παιδιών και εφήβων. Αφορά όσους έχουν παρακολουθήσει ανάλογα σεμινάρια στο παρελθόν αλλά και όσους έρχονται σε επαφή με το εκπαιδευτικό δράμα για πρώτη φορά.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.


Για πληροφορίες και εγγραφές:
Ωράριο Γραμματείας (μόνο τηλεφωνικά):
Δευτέρα – Πέμπτη:
11:00-14:00
Τετάρτη & Πέμπτη: 18:00-21:00
σταθερό: 210 3249829
κινητό: 6977843378
email: info@ergastiritheatroukalogeropoulou.com